predstavitev

  • Vodstvo

  • Predsednica: Jo┼ża Ocepek (joza.ocepek@slo-kabel.si, 041 443 555)
  • Tajnica: Darja Bernik
  • Blagajni─Źarka: Lidija Skubic
  • Nadzorni odbor: Marija Hostnik Bregar, Marjeta Mlakar Agre┼ż, Toma┼ż Mittoni


LILA - kratka zgodovina

Litijski ljubiteljski likovniki delujejo od leta 2001. Prva leta sta skupino LILA vodili predsednica Berta Juvan in podpredsednica Marija Bregar Hostnik. Jedro skupine so sestavljali osnovno┼íolski likovniki, pridru┼żili pa so se ji tudi drugi ljubiteljski slikarji. Vsako leto so organizirali ex tempore, delavnice, kjer so slikali, risali in kiparili. Razstavljali so v krajih litijske in ┼ímarske ob─Źine.

Dru┼ítvo Litijski likovni atelje LILA je samostojno od leta 2007, vodi ga predsednica Jo┼ża Ocepek. Ves ─Źas je mentor skupine mag. Zoran Pozni─Ź, ak. kipar. Slikanje akvarelov pou─Źuje likovnik Pavel Smolej. Od leta 2009 deluje tudi MALA LILA, ki jo vodi Maja ┼áu┼ítar┼íi─Ź. Od leta 2009 pa je ob tednu otroka LIKOVNA USTVARJALNICA za gimnazijce in osnovno┼íolce litijske in ┼ímarske ob─Źine. Mentorice so ┼íolske likovne pedagoginje.

V dru┼ítvo je v─Źlanjenih ve─Ź kot trideset likovnikov starej┼íih od 16 let. V MALI LILI deluje do 20 osnovno┼íolcev. Vsakoletne likovne ustvarjalnici pa se udele┼żijo u─Źenci osnovnih ┼íol litijske in ┼ímarske ob─Źine ter litijski gimnazijci.

Med prednostnimi nalogami dru┼ítva je izobra┼żevanje in predstavljanje likovne dejavnosti v ┼íir┼íi skupnosti.

Od leta 2009 oz. januarja 2010 ima LILA svoje prostore v ┼ímarski ob─Źini v MEGLI─îEVEM ATELJEJU (v pritli─Źju knji┼żnice). Sre─Źa!

V letu 2008 se je LILA v─Źlanila V Zvezo likovnih dru┼ítev Slovenije in tako tudi aktvino sodelovala v Zlati paleti. LILA je imela v letu 2008 pet samostojnih razstav, organizirala je ex tempore, sodelovala je na devetih obmo─Źnih ali dr┼żavnih razstavah. ─îlani so za svoje delo prejeli ┼ítevilne nagrade in pohvale.

Zlata paleta

Cetifikati kakovosti v okviru Zlate palete pri Zvezi likovnih dru┼ítev Slovenije so najpomembnej┼íe nagrade za potrditev dobrega dela in posredovanja likovne kulture med ljudmi. V letu 2007 jo je za kiparstvo prejela Jelka Polak. V letu 2008 so prejemnice tri: za grafiko Jo┼ża Ocepek, za kiparstvo Darja Bernik in Marija Bregar Hostnik.

  • Priznanja

  • V okviru Zlate palete je bilo podeljenih ┼íe13 priznanj. Prejeli so jih:
  • - za RISBO: Igor Fortuna in Sonja Perme;
  • - za ABSTRAKTNO SLIKARSTVO: Marija Bregar Hostnik, Toma┼ż Mittoni, Jo┼ża Ocepek, Marijana ┼áu┼ítar┼íi─Ź in Ur┼íka Ti─Źar;
  • - za KIPARSTVO: Toma┼ż Mittoni, Gabrijela Hauptman, Marjeta Mlakar Agre┼ż, Marijana ┼áu┼ítar┼íi─Ź, Ur┼íka Ti─Źar in Jo┼że ┼Żitnik.

Regijska in dr┼żavna priznanja v letu 2008

V razpisana temi JSKD z naslovom TUDI ─îRNA JE BARVA, je bilo v izboru na dr┼żavni razstav delo Marijane ┼áu┼ítar┼íi─Ź.

Na razpisu JSKD ┬╗ DIALOG V BARVAH┬ź so na razstavi osrednje slovenske regije priznanja dobila dela Marije Bregar Hostnik, Jo┼że Ocepek in Marijane ┼áu┼ítar┼íi─Ź.

Dejavnost ─Źlanov

V letu 2008 so imeli samostojne razstave ─Źlani LILA: Gabrijela Hauptman, Jo┼ża Ocepek, Judita Rajnar, Marija Smolej. Pavel Smolej.

Judita Rajnar je izdala v samozalo┼żbi slikanico Vikin ─Źarobni kaktus. Poleg besedila je narisala tudi ilustracije. Pavel Smolej je v samozalo┼żbi izdal knjigo Skupaj z druga─Źnimi. V knjigi so ilustracije Marije Pirc in Marije Smolej.

galerija


Avtor fotografij: Toma┼ż Mittoni